Mail 1 (begin oktober) - Reisverslag uit Rome, Italië van Sofie Demuynck - WaarBenJij.nu Mail 1 (begin oktober) - Reisverslag uit Rome, Italië van Sofie Demuynck - WaarBenJij.nu

Mail 1 (begin oktober)

Door: Sofie

Blijf op de hoogte en volg Sofie

17 November 2006 | Italië, Rome

Lieve Lieve Lieve maatjes van me!

Voor de eerste keer sinds mijn aankomst in dolce Roma, ben ik erin geslaagd me achter een internet-pc te zetten!Heel dikke merci voor al die mailtjes.... Je hebt echt geen idee hoeveel deugd dat doet! De vraag der vragen is duidelijk: hoe bevalt Rome me?

Sono multa contenta a Roma!
Rome is een heerlijke stad, te vergelijken met niets anders! Je kan je gewoon gek staren naar de mensen, de ruines, de standbeelden, het verkeer, ...... Elke dag neem ik de tram en bus om tot bij mijn school te geraken, en eerlijk waar, ik heb nog geen enkele keer kunnen zitten! Meer dan 4 miljoen mensen die net zoals mij elke dag pendelen, dat geeft: drukte en chaos! De bussen vallen hier bijna uit elkaar, maar rijden zullen ze! Een metro van 2 lijnen helpt natuurlijk ook niet veel om de drukte in de straten te remmen! Auto"s, moterfietsen, bussen... allemaal rijden ze als gek! een rood licht heeft hier amper betekenis, en elke minuut hoor je wel ergens massaal getuut! Heerlijk die drukte... Ookal ben ik elke dag meer dan een half uur onderweg naar school, het boeit!

Momenteel ben ik nog vollop aan het settlen... Onze flat heeft dringend een grote kuis nodig, en mijn kamer is nog niet helemaal ingericht zoals ik het me voorstel! ( bijgevolg, straks ga ik naar rara... indeed, de IKEA). Ik deel een flatje in de dichtbij de bekende uitgaanswijk " Trastevere" samen met Livia (Oostenrijk) en Marta (Polen). Ze zijn beide 19, en zonder gemeen te willen zijn.... je merkt het er wel een beetje aan! Voorlopg hebben ze nog over niets anders gesproken dan over Clubbing en over Italiaanse mannen! Enfin, ik overleef het wel, en versta me niet verkeerd: we komen echt wel overeen, dus ik denk niet dat er echt problemen zullen komen tussen ons! Aangezien ik als laatste op de flat ben toegekomen, heb ik ook de kleinste kamer. Ik ben bijvoorbeeld de enige met een enkel bedje. mijn flatmates hebben niet enkel een grotere kamer met een dubbel bed, zij kijken ook uit op het terras! Ik heb jammergenoeg absoluut geen zicht... mijn raampje kijkt uit op zo"n inner-court van de flats rondom... Beetje donker dus, maar ja, ik ben tevreden! Binnenkort is ze helemaal ingericht, gekuist en dus gepersonaliseerd.. Een groot voordeel aan ons appartement is het feit dat we een reusachtig terras hebben! Een zicht hebben we jammergenoeg niet want ons terras wordt omringd door appartementsblokken... niet echt ideaal dus om te liggen zonnen terwijl iedereen op je kijkt! Kortom, ik ben wel tevreden met ons flatje.. alhoewel, 1 minpunt: een living room kennen ze hier echt niet... Behalve op het terras is er dus geen enkele plaats waar we samen kunnen zitten. In de keuken staat er wel een tafeltje in de hoek geduwd, maar ook daar is het veel te krap om met ons drie te zitten! Als we dus volk ontvangen, hoop ik dat de zon zal schijnen, en dat we dus ons terras goed kunnen gebruiken!

mijn adres is trouwens:
Familia Russomanno tav sofie demuynck
Via Fredrico Rosazza 52, bus 14 (internno B9
8032 Roma!

ik ben nu net aan mijn 2de week les begonnen!! Doet wel raar ....Niet alleen die nieuwe omgeving, maar ook dat typische schoolsysteem waar ik nu in zit: elke dag volg ik les van 9u tot 13u, wat dus wil zeggen dat ik elke weerkdag rond 7.30 opsta! Hoe lang is dat niet geleden?! in ons klasje "beginners" zitten we met een 11-tal mensen! met uitzondering van 2 andere meisjes ben ik daar veruit de oudste! gemiddelde leeftijd hier is rond de 19! onze lerraren zijn echt wel heel goed! Tis te zeggen, ze hebben heel erg veel geduld wat in ons geval ook wel echt nodig is! Voorlopig is mijn italiaans nog altijd even nihil als toen ik hier toekwam, maar nu begin ik er wel veel meer voeling mee te krijgen, en wordt het ook allemaal iets vertrouwder! Ik ben echt benieuwd waneer ik mijn eerste vloeiende zinnen zal spreken! Toch niet zo makkellijk als het op het eerste zicht lijkt!

Hoewel dit helemaal anders is dan mijn erasmus in Newcastle, moet ik zeggen dat ik me ook hier heel erg goed voel! Alleen mis ik nu een beetje mensen van meer mijn leeftijd! Maar geen nood, ik ben van plan es naar de ESN rome te gaan, en me daar even in het erasmusleven van Roma te mengen! Hoe meer mensen hoe liever!

Tot hier toe zijn we wel al met een paar mensen van klas op sortie geweest, waaronder 1 club! goeie muziek maar oooooooooh zoooo duur! Meisjes mochten toen wel gratis binnen, maar een drankje zoals een cola kostte maar liefst 10 euro!!!!!!! Das toch niet te geloven!! dus, enige remedie, niets kopen in de club, maar ervoor naar een gezellig cafeetje trekken! de restaurantjes en cafeetjes zijn hier natuurlijk erg gezellig hoewel ik op dat vlak nog heel wat van rome moet ontdekken! Ik kijk er al naar uit! Dit weekend ben ik zelfs in een soort belgisch biercafeetje beland! Echt waar, heel raar om plots weer al die vertrouwde vlaamse namen tegen te komen! De eerste dag na aankomst heb ik zelfs kunnen meetafelen bij een echte Italiaanse familie (voor lies & wouter: indeed, bij mama Fabrizio!!). Overheerllijk en ook echt met alles erop en eraan! zelfgemaakte pastam, wijn, porcetta, etc...

Wel, mi cari amici, tot hier mijn eerste verslag uit Rome! Geen zorgen dus, ik heb het hier best naar mijn zin! Misschien open ik later nog wel een blog, maar momenteel heb ik nog echt geen tijd om de handleiding daarvoor door te nemen! hou me alsjeblief op de hoogte van wat jullie allemaal meemaken! Das altijd leuk om te horen!

Tanti Baci per tutti!!
Ci Vediamo,
Sofianino ( = little sofie)